آراء نفر اول تهران از آراء نفر سی‌ام انتخابات ۱۳۹۸ کمتر شد/تعیین تکلیف ۱۴ نماینده تهران، ۳۲ نفر در مرحله دوم

ملی مذهبی _ خبرگزاری‌های رسمی ایران صبح دوشنبه ۱۴ اسفند از نهایی شدن نتایج انتخابات مجلس شورای اسلامی در تهران خبر دادند. بنا بر اعلام وزارت کشور تعداد آراء “صحیح” گرفته شده در حوزه انتخابیه تهران یک میلیون و ۵۶۹ هزار و ۸۵۷ برگه بوده است.

از بین نامزدهای تهران تنها ۱۴ نفر از جمله اعضای جبهه پایداری به طور مستقیم وارد مجلس شدند و ۳۲ نفر دیگر باید در مرحله دوم با یکدیگر “رقابت” کنند. به این ترتیب تکلیف ۱۶ کرسی باقی مانده در اردیبهشت ماه ۱۴۰۳ روشن خواهد شد.

وزارت کشور اسامی ۱۴ نفری را که در دور اول موفق به کسب حد نصاب برای ورود به مجلس شدند اعلام کرد.  محمود نبویان با ۵۹۷ هزار و ۷۷۰ رای اولین نفر و پس از او  امیرحسین ثابتی با ۴۸۷ هزار و ۹۸۲ رای،  حمید رسایی با ۴۸۵ هزار و ۷۱۱ رای و محمدباقر قالیباف با ۴۴۷ هزار و ۹۰۵ رای قرار گرفتند. 

میزان پایین رایی که نفرات اول آوردند در شبکه‌های اجتماعی انعکاسی گسترده داشت. منتقدین به ریزش معنادار این آراء اشاره کردند. از جمله عبدالله عبدی مدیر رسانه عبدی‌مدیا به ریزش آرای قالیباف اشاره کرد.
هم‌زمان خبرگزاری ایرنا اعلام کرد که  اسامی نهایی منتخبان برای ۸۸ کرسی مجلس خبرگان رهبری در دوره ششم مشخص شده است.

لغو جلسه علنی مجلس

امروز قرار بود مجلس شورای اسلامی جلسه علنی داشته باشد. این جلسه به دلیل غیبت تعداد زیادی از نمایندگان برگزار نشد. خبرگزاری ایسنا به نقل از محمد رشیدی، عضو هیات رئیسه مجلس نوشت “به دلیل به حدنصاب نرسیدن تعداد نمایندگان برای تشکیل جلسه علنی، نشست علنی مجلس برگزار نمی‌شود”.

دوازدهمین دور انتخابات مجلس شورای اسلامی و خبرگان رهبری که روز جمعه ۱۱ اسفند برگزار شد، پایین‌ترین میزان مشارکت مردم در حیات جمهوری اسلامی را به نمایش گذاشت، طوری که حتی داده‌های رسمی حکومت نیز نتوانستند این واقعیت را لاپوشانی کنند.

بر اساس آمار رسمی خبرگزاری‌های ایران کم‌ترین میزان مشارکت در استان البرز با ۲۸.۴ درصد بوده است. پس از آن استان‌های کردستان و تهران با ۳۰.۵۴ درصد و ۳۴ درصد قرار دارند.

طبق داده‌های رسمی انتخابات در ۱۶ استان به دور دوم کشیده شد. در حوزه‌های رای‌گیری شهر تهران  ۳۸۰ هزار رای باطله ریخته شده که در صورت درست بودن آمار بیش از آرای منتخبین نفر اول و دوم است.

رد صلاحیت تعدادی از مقا‌م‌های پیشین از جمله حسن روحانی، محمدباقر نوبخت، محمدرضا باهنر و صادق آملی لاریجانی در انتخابات مجلس و خبرگان از حاشیه‌های جنجال‌برانگیز این انتخابات بود.

این اولین انتخابات پس از جنبش زن زندگی آزادی در ایران است که با تحریمگسترده اقشار مختلف مردم روبرو شد.

ستاد انتخابات وزارت کشور ایران صبح دوشنبه نتایج نهایی انتخابات دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی در حوزه انتخابیه تهران را اعلام کرد.

مطابق نتایج نهایی که با شمارش یک میلیون و ۵۶۹ هزار و ۸۵۷ «رای صحیح» به دست آمده است، نفرات زیر حائز بیش از ۲۰ درصد آراء صحیح و نه کل آراء شدند:

۱. محمود نبویان: ۵۹۷۷۷۰ رای

۲. امیرحسین ثابتی منفرد: ۴۸۷۹۸۲ رای

۳. حمید رسایی: ۴۸۵۷۱۱ رای

۴. محمدباقر قالیباف: ۴۴۷۹۰۵ رای

۵. رضا تقی‌پور انوری: ۴۲۴۹۴۵ رای

۶. روح‌الله ایزدخواه: ۴۰۷۳۰۳ رای

۷. مرتضی آقاتهرانی: ۴۰۵۷۰۷ رای

۸. منوچهر متکی: ۴۰۴۶۱۵ رای

۹. اسماعیل کوثری: ۳۸۶۷۷۳ رای

۱۰. مهدی کوچک‌زاده: ۳۶۶۲۱۶ رای

۱۱. علی یزدی خواه: ۳۳۳۳۰۸ رای

۱۲. علی خضریان: ۳۳۳۱۰۳ رای

۱۳. مالک شریعتی: ۳۳۱۵۱۰ رای

۱۴. کامران غضنفری: ۳۱۶۳۷۴ رای

ستاد انتخابات وزارت کشور ایران اعلام کرد که این ۱۴ نفر در دور نخست به مجلس شورای اسلامی راه یافتند و تکلیف ۱۶ نماینده دیگر حوزه انتخابیه تهران در دور دوم انتخابات که فروردین آینده برگزار می‌شود، تعیین خواهد شد.

محمود نبویان در حالی با کسب ۵۹۷ هزار و ۷۷۰ رای جایگاه نخست را کسب کرده که در انتخابات سال ۱۳۹۸، عزت‌الله اکبری تالارپشتی با کسب ۶۴۲ هزار رای در میان نامزدهای راه یافته به مجلس از حوزه انتخابیه تهران سی‌ام شده بود.

همچنین محمد باقرقالیباف در دور پیشین انتخابات مجلس بیش از یک میلیون و ۲۶۵ هزار رای کسب کرده بود. نرخ مشارکت در دور پیشین انتخابات مجلس شورای اسلامی در حوزه انتخابیه تهران ۲۶ درصد اعلام شده بود که تنها ۲ واحد درصد بیش از نرخ مشارکت در انتخابات روز جمعه گذشته بوده است.

مطابق ماده ۹ قانون انتخابات مجلس شورای اسلامی، فرد منتخب در مرحله اول انتخابات باید حداقل بیست درصد (۲۰%) از «کل آرا» را کسب کند. 

مطابق گزارش رسانه‌های ایران، کل آراء ماخوذه در حوزه انتخابیه تهران در انتخابات روز جمعه کمی بیش از یک میلیون و ۸۶۶ هزار رای بوده است.

منبع

امتیاز به این post
ری اکشن شما چیست ؟
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *