ادامه «ابراز نگرانی» مسئولان از شتاب گرفتن مهاجرت متخصصان از ایران

یک سند «محرمانه» درز کرده از وزارت اطلاعات جمهوری اسلامی نشان می‌دهد مسئولان حکومت ایران به دنبال جلوگیری از «مهاجرت گروه‌های علمی و نخبگی» هستند.

بر اساس این نامه که گروه «قیام تا سرنگونی»، نزدیک به سازمان مجاهدین خلق، روز چهارشنبه ۱۵ مردادماه با موضوع «مهاجرت کادر درمان» منتشر کرده، دستیار وزیر اطلاعات گفته است که مهاجرت نخبگان از ایران «تنها محدود به حوزهٔ بهداشت و درمان» نبوده و علت آن «تشدید مشکلات اقتصادی و معیشتی در کشور» است.

در این نامه که تاریخ ۲۹ فروردین را بر خود دارد، دستیار وزیر اطلاعات به غلامحسین اسماعیلی،‌ رئیس دفتر ریاست جمهوری، می‌گوید بر اساس قوانین مصوب کشور در حوزهٔ آموزش عالی «به‌صورت قانونی نمی‌توان مانع از خروج» کادر درمان شد.

در این نامه، دستیار وزیر اطلاعات خواستار «وضع قوانین سختگیرانه‌تری» برای کم کردن میزان تمایل به خروج از کشور شده، اما در ادامه نوشته است: «اگرچه این اقدام نیز می تواند به عنوان بهانه‌ای در حوزه حقوق بشر، بر علیه کشور مورد استفاده قرار گیرد.»

غلامحسین اسماعیلی در انتهای این نامه اشاره کرده استکه پیشنهادات برای جلوگیری از خروج متخصصان حوزهٔ بهداشت می‌تواند «مفید و موثر» باشد، «اما بدیهی است به صورت جامع، مانع خروج اقشار تحصیل‌کردهٔ کشور نخواهد گردید».

رادیوفردا به‌طور مستقل نمی‌تواند صحت اطلاعات این سند درزکرده را تأیید کند.

دو روز پیشتر، رئیس اتحادیه شرکت‌های مسافربری ایران، دربارهٔ افزایش تمایل مهاجرت متخصصان در ایران گفت که «امروز با افرادی تحصیل‌‌کرده و حتی خلبان مواجه هستیم که به دنبال دریافت گواهینامه رانندگی پایه‌یک هستند تا بتوانند مهاجرت کنند».

احمدرضا عامری در گفت‌و‌گو با ایلنا افزود خلبانان از آن رو به‌دنبال دریافت گواهینامه رانندگی پایه‌یک هستند که «در حال حاضر برخی از کشورها به رانندگان در بخش حمل و نقل باری هم اقامت و هم حقوق چند هزار دلار پرداخت می‌کنند».

مهاجرت متخصصان از ایران تنها به پزشکان و خلبانان محدود نمی‌شود، بلکه در سال‌های گذشته آمارهای تأمل‌برانگیزی درباره مهاجرت ماماها و پرستاران نیز منتشر شده است.

منصور جعفری نمین، رئیس شورای هماهنگی نظام پزشکی کشور، اواسط اردیبهشت امسال از مهاجرت بیش از ۸۰۰ ماما به خارج از کشور در سال گذشته خبر داده بود.

محمد شریفی مقدم، دبیرکل خانه پرستار، نیز ماه بهمن پارسال گفته بود: «سالانه دست‌کم ۲۵۰۰ تا ۳۰۰۰ پرستار از کشور مهاجرت می‌کنند.»

از این آمار چنین برمی‌آید که ماهانه حداقل ۲۰۰ پرستار ایران را به مقصد کشورهایی که در آن‌ها می‌توانند درآمد بیشتری کسب کنند، ترک می‌کنند.

با استفاده از گزارش‌های شبکه‌ اجتماعی و رادیوفردا؛ پ.م/ پ.پ

منبع

امتیاز به این post
ری اکشن شما چیست ؟
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *