استعفای محمد مصدق؛ معاون اول قوه قضاییه چند ماه پس از افشای فساد پسرانش

ملی مذهبی _ بنا بر گزارش رسانه‌های ایران، «محمد مصدق کهنمویی»، معاون اول قوه قضاییه جمهوری اسلامی، چند ماه پس از افشای پرونده فساد و بازداشت دو پسرش، از مقام خود کناره‌گیری کرده است.

شش ماه بعد از افشای دستگیری دو پسر معاون اول قوه قضائیه، خبرگزاری میزان روز چهارشنبه، ۲۳ اسفند، تأیید کرده است که این مقام عالی در قوه قضاییه استعفا داده و استعفایش توسط غلامحسین محسنی اژه‌ای، رئیس قوه قضائیه پذیرفته شده است.

به نوشته میزان، محمد مصدق در استعفانامه خود ادعا کرده است که «از ابتدای تشکیل پرونده اتهامی فرزندانش، با احدی از عوامل مرتبط با پرونده هیچ گونه ارتباطی نداشته است.»

خبر بازداشت دو فرزند یک مقام ارشد قوه قضائیه به اتهام فساد مالی را در شهریورماه سال جاری یک کانال‌ تلگرامی افشا کرد، کانالی که چند روز بعد از دسترس خارج شد. چند هفته بعد در مهرماه خبرگزاری مشرق، نزدیک به سپاه پاسداران تأیید کرد که «دو فرزند محمد مصدق کهنمویی» و «قاضی معتمد سه تن از روسای قوه قضائیه»، از «۸ ماه پیش» به عنوان متهمان پرونده فساد ۲۰ هزار میلیارد تومانی محمد رستمی صفا، مالک گروه صنعتی رستمی صفا، بازداشت شده‌اند.

خبرگزاری تسنیم پیشتر حجم فساد در پرونده مرتبط با دو پسر مقام قضایی را «۲۰ هزار میلیارد تومان» عنوان کرده بود.

در اسفندماه جاری، به گزارش رسانه‌های داخل ایران، تاکنون سه جلسه از دادگاه متهمان این پرونده برگزار شده است. این دادگاه هنوز به پایان نرسیده است.

محمد مصدق کهنمویی در دوره معاونت حقوقی قوه قضائیه با اشاره به این که «فرزندان تعدادی از مسئولان جمهوری اسلامی در خارج از کشور تحصیل می‌کنند»، خواهان تصویب طرحی شده بود که «فرزندان مسئولان نظام مجاز به تحصیل در خارج از کشور نباشند».

چرا معاون اول قوه قضائیه وادار به استعفای اجباری شد؟

جلسات رسیدگی به اتهامات خانواده مصدق، به صورت علنی در حال برگزاری است و تاکنون ۵ جلسه برگزار شده است.
اما با وجود علنی بودن دادگاه، بخش های مهم کیفرخواست در رسانه ها بازنشر نشده است. بخش هایی که دلیل استعفای اجباری معاون اول قوه قضائیه را نشان می دهد.
کانال عدالتخانه بخش هایی از کیفرخواست قرائت شده را جهت تنویر افکار عمومی منتشر می کند.
جلسات علنی بوده و «شفافیت» و «دانستن» حق مردم است.

پرونده رستمی صفا یکی از پرونده های مهمی است که خانواده معاون اول قوه قضائیه در آن اعمال نفوذ کرده است.
این ابربدهکار بانکی در ازای خواسته های خود، مبلغ ۲۰۰ میلیارد تومان به مجموعه غیرقانونیِ شکل گرفته ذیل خانواده معاون اول قوه قضائیه پرداخت کرده است.
رستمی صفا در مرحله اول درخواست غیرعلنی برگزار شدن دادگاه و سپس آزادی خود را داشته که از طریق دوستی «م ح» با «م م» عضو ارشد خانواده معاون اول قوه قضائیه، دادگاه رسیدگی به اتهامات این ابربدهکار بانکی غیر علنی می شود. «م -ح» قاضی بازنشسته و از دوستان قدیمی و صمیمی عضو ارشد و ذی نفوذ خانواده مصدق است.
همچنین پیشنهادات و پیگیری های لازم برای پیشبرد اهداف خود را از کانال «ا-م» پسر ارشد خانواده به اطلاع پدر خانواده می‌رسانده است.

طبق اظهارات نماینده دادستان در جلسه علنی دادگاه، بررسی پیامک های رد و بدل شده میان فرزندان معاون اول قوه قضائیه با پدرشان نشان می دهد که وی در جریان ارتباطات فرزندانش با «م ح» بوده و حتی در برخی موارد وعده حل پرونده های اقتصادی را به فرزندان خود داده است.

نماینده دادستان همچنین عنوان کرد: بخشی از این ثروت نامشروع در جهت تهیه آپارتمان مجلل برای تفریحات مجردی صرف شده و طبق اقرار متهمین در یک سال حدود ۲۵ هزار دلار صرف اجاره آپارتمان مجردی در خیابان فرشته و بیش از ۱ میلیارد تومان نیز صرف خرید مواد مخدر مانند گل و کوکائین جهت مصرف در این خانه شده است. سفر ۱۴ روزه به قطر نیز حدود ۱ میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان هزینه داشته که همه این موارد از محل دریافت پول از متهم رستمی صفا بوده است.
وی در ادامه گفت: بخشی دیگر از این اموال صرف بازسازی ویلا در پلور برای معاون اول قوه قضائیه، بازسازی ملک پدری معاون اول قوه قضائیه و خرید یک ملک ۲۰۰ هزار دلاری در ترکیه برای «م ح» شده است.

نماینده دادستان همچنین به نحوه تقسیم اموال نامشروع هم اشاره کرده و گفت: در پرونده دیگری «م ح» سهم خود را برداشته و الباقی مبلغ را به حساب های مجموعه غیرقانونی ذیل خانواده مصدق واریز کرده است. از مبلغ واریز شده ۱۰ درصد سهم «ح ی» بوده و پسران خانواده مصدق هر یک ۳۰ درصد سهم داشته اند و ۳۰ درصد نیز به پدر خانواده رسیده است.

منبع

امتیاز به این post
ری اکشن شما چیست ؟
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *