افشاگری تازه از تقلب و خرید‌ و‌ فروش رأی در انتخابات مجلس شورای اسلامی

ملی مذهبی _ صندوق‌های رای و همچنین شمار بالای آرای باطله در تاریخ جمهوری اسلامی بی‌سابقه بوده است.

اکنون سمیه محمودی، نماینده مردم شهررضا در مجالس دهم و یازدهم در گفت‌وگو با شرق از “تقلب” در انتخابات و برگزاری انتخابات “ناسالم” سخن گفت است. او تاکید کرد: «متأسفانه در این دوره، انتخابات سالمی برگزار نشد و نمره قبولی نگرفتیم.» محمودی در این گفت‌وگو علاوه بر موضوع “پول‌پاشی در برخی حوزه‌های انتخابیه” به “پدیده کد ملی وارداتی” اشاره کرد و افزود، “افراد زیادی بودند که با کد ملی آنها رای داده شد و بعد از مراجعه به صندوق متوجه این امر شدند که به جای آنها رای داده‌اند”.
این نماینده مجلس تصریح کرد: «طبق مشاهدات خود و برخی مشارکت‌کنندگان در انتخابات که به ما منتقل کردند، پدیده خرید‌و‌فروش رای و پول‌پاشی‌ها در انتخابات اخیر به‌وفور وجود داشته است.»

سمیه محمودی همچنین به قیمت آرای خریداری‌شده اشاره کرد و گفت: «خرید‌و‌فروش رای از صد هزار تا یک‌و‌نیم میلیون تومان انجام شده است و پک‌های هدیه به رأی‌دهندگان داده‌اند. حتی خروج کارت ملی از شهرستان خودم را مطلعم که به شهرستان‌های مجاور فرستاده‌اند تا به جای آنها رای بدهند.»

او همچنین به نوع دیگری از تقلب در رای‌گیری اشاره کرد و گفت: «اتفاق دیگری که رخ داد، این بود که به جای افراد چند بار رأی صادر شده است. این موارد از‌جمله موارد تخلفاتی بود که در این انتخابات شاهد بودیم.»

سمیه محمودی، نماینده شهرضا در مجلس یازدهم اضافه کرد: «حتی خروج کارت ملی از شهرستان خودم را مطلعم که به شهرستان‌های مجاور فرستاده‌اند تا به جای آنها رأی بدهند. اتفاق دیگری که رخ داد، این بود که به جای افراد چند بار رأی صادر شده است.»

این نماینده باز مانده از ورود به مجلس همچنین گفت که «انتخابات با پول پاشی همراه بود» و افزود که «خریدوفروش رأی از صد هزار تا یک‌ونیم میلیون تومان انجام شده است و پک‌های هدیه به رأی‌دهندگان داده‌اند.»

نماینده شهرضا در مجلس در دوره‌های دهم و یازدهم به روزنامه شرق گفته است که «در این دوره، انتخابات سالمی برگزار نشد و نمره قبولی نگرفتیم.»

جلال رشیدی‌کوچی، عضو کمیسیون امور داخلی کشور و شوراهای مجلس یازدهم، نیز به روزنامه شرق گفت: «موضوع خرید رأی همیشه بوده است و اتفاق جدیدی نیست»

در انتخابات گذشته نیز گزارش‌هایی از “پرداخت رشوه برای تایید صلاحیت “مطرح شده بود. سایت اعتمادآنلاین در گزارشی در این باره اظهارات یکی از داوطلبان رد صلاحیت‌شده در انتخابات دوره پیشین مجلس را نقل کرد که از “درخواست‌ رشوه‌های کلان برای تایید صلاحیت” خبر داده بود.

این سایت بخش‌هایی از اظهارات یکی از داوطلبان رد صلاحیت‌شده را بازتاب داده و نوشته بود: «گفتند۶۰۰ میلیون تومان بده تا تایید صلاحیت شوی»، «همه می‌گفتند در مسجد عزیزالله می‌توان کاری کرد»، «حتی شنیدم پسر فلان شخصیت پول می‌گیرد.»

بعدا محمود صادقی، نماینده مردم تهران، با انتشار نامه‌ای به ابراهیم رئیسی، خواستار پیگیری قوه‌ قضاییه برای شناسایی “واسطه‌های تایید صلاحیت داوطلبان” شده بود.

حشمت‌الله فلاحت‌پیشه، رئیس پیشین کمیسیون امنیت ملی مجلس نیز در گفت‌وگو با اعتماد انتخابات مجلس را برای “خالص‌سازان به معنای یک شکست” ارزیابی کرده است.

او گفت: «آنچه در انتخابات شکل گرفت، از روند اجرا تا نظارت و نتایج نهایی به هیچ‌وجه قابل دفاع نبود. اگر قرار باشد آرای باطله هم محاسبه شوند، باید گفت چنین وضعیتی در جهان کم‌سابقه و کم‌بدیل است.»

فلاحت پیشه افزود: «مردم معتقدند آرای آن‌ها دیگر اثری در سرنوشت‌شان ندارد. موضوع مهم دیگر آن است که گروه‌هایی که ید طولایی در تحقیر و توهین به دیگران دارند و ذیل عنوان گروه‌های فشار از آن‌ها یاد می‌شود، این‌بار حتی به پدرخوانده‌ها و بزرگان خود هم رحم نکردند. تکرار می‌کنم، حتی به پدرخوانده‌های سیاسی خود هم رحم نکردند.»

رئیس پیشین کمیسیون امنیت ملی مجلس در گفت‌وگو با اعتماد تصریح کرد که “افراد گروه‌های فشار”، “امروز در مجلس و دولت و ساختار مدیریتی کشور حاکم شده‌اند” و از این رو “خطری برای منافع ملی” تلقی می‌شوند. 

انتخابات یازدهم اسفند با تحریم گسترده کنشگران و مخالفان حکومت همراه بود و اکثریت جامعه نیز به نشانه اعتراض از دادن رای خودداری کردند. برخی میزان مشارکت در این دور از انتخابات را بسیار کمتر از عدد اعلام شده دانسته‌اند؛ از جمله محمدحسن قدیری ابیانه، از افراد سرشناس اصولگرایان، که گفته است مشارکت مردم در انتخابات «کمتر از ۱۰ درصد» بود.

پیش از این، نظرسنجی دو مؤسسه مستقل در خارج از کشور – گمان و استاسیس – میزان مشارکت در انتخابات را زیر ۳۰ درصد تخمین زده بودند. حکومت با ارائه آمار چهل و یک درصدی از میزان مشارکت تلاش کرد اندکی این شکست را کمرنگ جلوه دهد. با این حال کشیده شدن انتخابات در پانزده استان به دور دوم به دلیل بالا بودن آرای باطله بار دیگر نشان داد که حتی بخش قابل توجهی از آن اقلیتی هم که در انتخابات شرکت کردند، به وضعیت معترض هستند. 

منبع

امتیاز به این post
ری اکشن شما چیست ؟
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *