متهمان درگیری با یک زن «آمر به معروف» در شیراز به «تبعید، شلاق و جریمه سنگین» محکوم شدند

رئیس کل دادگستری فارس از صدور احکام «تبعید، شلاق و جریمه سنگین» برای متهمان پرونده درگیری با یک زن «آمر به معروف» در نارنجستان شیراز خبر داد.

کاظم موسوی روز پنجشنبه ۲۶ مرداد در گفتگو با خبرگزاری فارس، نزدیک به سپاه پاسداران، این اتفاق را «هتک حرمت به بانوی محجبه» خواند و گفت رای متهمان این پرونده «دو الی سه روز» قبل ابلاغ شده اما به‌دلیل حمله به حرم شاهچراغ منتشر نشده است.

او بدون اشاره به جزئیات احکام صادر شده گفت که «سه رأی» در این زمینه صادر شده و افزود: «در خصوص امر به معروف بسیار جدی برخورد می‌کنیم تا کسی جرأت پیدا نکند همچنین کاری انجام دهد.»

این اظهارات در حالی است که روز دهم مرداد و به‌دنبال انتشار ویدئویی در شبکه‌های اجتماعی که درگیری فیزیکی یک مرد با زنی چادری در نارنجستان شیراز را نشان می‌داد، سخنگوی نیروی انتظامی تایید کرد که فرد ضارب از کارکنان این نیرو بوده است.

سعید منتظرالمهدی خبر داد که فرمانده کل نیروی انتظامی دستور داده پرونده این مرد در اختیار بازرسی کل فراجا قرار گیرد و در کمیسیونِ عالی تخلفات بررسی شود.

با این حال مشخص نیست رسیدگی به اتهام ضارب در بازرسی نیروی انتظامی به کجا رسیده و آیا به شکل مجزا از قوه قضائیه محکومیت دیگری در انتظار متهم است یا خیر. همچنین متهمان دیگر این پرونده نیز مشخص نیستند.

معاون اجتماعی پلیس استان فارس روز ۹ مرداد درباره مردی که به عنوان ضارب معرفی شد، گفته بود که «متهم در بازجویی اولیه ضمن اقرار به جرم خود پس از هماهنگی با مرجع قضایی روانه زندان شد»، اما دربارهٔ اتهام این فرد توضیح نداد.

همچنین مصطفی بحرینی دادستان شیراز روز ۱۰ مرداد خبر داد که مدیر مجموعه نارنجستان نیز در این رابطه بازداشت شده است.

این اتفاق با موضع‌گیری لطف‌الله دژاکام، امام جمعه شیراز، نیز همراه بود که علاوه بر اشاره به آن در خطبه‌های نمازجمعه، با انتشار بیانیه‌ای آن چه را «هتک حرمت به یک بانوی آمر به معروف» خواند محکوم کرد.

ویدئوی درگیری این مامور پلیس با زن «آمر به معروف» با صداگذاری یک نوحهٔ عزاداری مربوط به محرم از سوی فعالان رسانه‌ای نزدیک به حکومت به‌ طور گسترده در شبکه‌های اجتماعی بازنشر و حتی در برخی شبکه‌های تلویزیون جمهوری اسلامی نیز پخش شد.

اما روز ۱۸ مرداد یکی از کاربران توئیتر، روایت طرفداران و رسانه‌های وابسته به جمهوری اسلامی درباره این درگیری را زیر سوال برد و نوشت «زن آمر به معروف» پیش از دخالت مرد ضارب، با «فحاشی» و ضربه به «تخته سینه» یک زن بدون حجاب اجباری، تلاش کرده بود که «به‌زور» روسری سر آن زن بکند.

این کاربر که ادعا می‌کرد از ماجرا باخبر بوده است، همچنین نوشت: «چرا اجازه نمی‌دهند فیلم‌های دوربین مداربسته که دست دانشگاه شیراز هست پخش بشه تا بدونیم قبلش چه اتفاقی افتاده؟»

او همچنین خبر داد که «زن آمر به معروف» به جز دو فرزندش، دو «همراه» دیگر هم داشته است و این حدس را مطرح کرد که آن دو نفر هنگام «کتک خوردن» او، در حال فیلمبرداری بوده‌اند.

با این حال، ویدئوی کامل این درگیری هرگز منتشر نشده و حکم دادگاه نیز در کمتر از ۲۰ روز برای متهمان صادر شده است.

این در حالی است که در ماه‌های گذشته و پس از فروکش کردن اعتراضات خیابانی «زن زندگی آزادی»، گزارش‌های متعددی از ایجاد مزاحمت توسط کسانی که حکومت آنان را «آمران به معروف» می‌خواند با مردمی که مخالف حجاب اجباری هستند، منتشر شده است.

نحوه به‌رسمیت شناخته شدن فعالیت «آمران به معروف» در لایحه «عفاف و حجاب» نیز خبرساز بوده است و بخشی از مخالفت‌ افراد و گروه‌های تندرو با محتوای لایحه به همین موضوع برمی‌گردد.

عبدالصمد خرم‌آبادی، معاون قضایی دادستان کل کشور، یکی از این مخالفان است که روز ۱۲ مرداد در یک میزگرد تلویزیونی گفت: «این لایحه با این وضعیتی که دارد اختیارات مردم [آمران به معروف] را کم کرده، اختیارات بسیج، نیروی انتظامی را کم کرده است… آیا این باعث نمی‌شود که در جامعه امر به معروف به فراموشی سپرده شود؟»

با استفاده از گزارش‌های فارس، شبکه‌های اجتماعی و رادیو فردا/ع.م/ ک.ر

منبع

امتیاز به این post
ری اکشن شما چیست ؟
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *