محسن کوهکن: اصلاح‌طلبان و اصولگرایان؛ لیست مشترک بدهند!



پیشنهاد متفاوت یک اصولگرا برای انتخابات مجلس در برنامه رکن سه (قسمت سوم)
اصلاح‌طلب و اصولگرا؛ لیست مشترک بدهند/ در مجلس مقتدرانه با مسیح علینژاد برخورد کردم/ روحانی و لاریجانی هرگز لیست مشترک نمی‌دهند

فعال سیاسی اصولگرا در قسمت سوم از گفت‌وگوی خود با برنامه «رکن سه» دیدانیوز، از تجربیات خود در دوره‌های نمایندگی، چالشی که با مسیح علینژاد داشت، انتخابات پیش‌رو و رفراندوم گفت.

دیدارنیوز ـ اسفندیار عبداللهی: محسن کوهکن در سومین قسمت (قسمت اول – قسمت دوم) از گفت‌وگوی خود در برنامه رکن سه گفت: «نه اصلاح‌طلبان و نه اصولگرایان هیچکدام زیر چتر یک حزب مشخص نیستند، لذا باید واقع‌گرا باشیم به این معنی که هر گروه تلاش کنند سهم بیشتری از رای مردم را به خود جذب کنند. وظایه رسانه این است که افکار سطح پایین و بی‌پایه را یه سمت کنش‌گری ساختاری هدایت کند».

وی افزود: «مجلسی با ۴۰ میلیون پشتوانه رأی بهتر از مجلسی که من نوعی در آن باشم، ولی ۱۵ میلیون پشتوانه رأی داشته باشد. این زمانی اتفاق می‌افتد که ما از پوسته منافع شخصی بیرون بزنیم و در قالب گروه و خاستگاه و برای منافع بزرگتر فعالیت کنیم. من دوست دارم در تهران شاهد حداقل چهار لیست باشم. یک لیست اصولگرایان، یک لیست اصلاح‌طلبان، یک لیست جریان سوم و یا هر اسمی دیگری و لیست مورد علاقه من لیستی است که ۱۵ نفر از جریان اصولگرا و ۱۵ نفر از اصلاح‌طلبان در آن حضور داشته باشند. یعنی دو جریان، ۳۰ نفر انسان متدین، کارکشته و باتجربه که به درد مجلس می‌خورند را کنار هم قرار دهند. اگر مردم چنین لیست استخوان‌داری را ببینند، مشارکت خواهند کرد. این یکی از آرزو‌های من است و چند جا هم پیشنهاد دادم که چنین سیاست مشترکی را پیش بگیرند».

دبیر کل جامعه اسلامی نمایندگان همه ادوار مجلس با طرح این پرسش که چرا به سمت یک لیست پنجاه-پنجاه برویم، اظهار کرد: «چون فقط تهران و چند کلانشهر نوع انتخاب مردم بر پایه رویکرد سیاسی است. در حوزه‌های تک نمایندگی، مردم شخص را می‌شناسند. در شهرستان‌ها فراوان دیده شده که نامزد نمایندگی مجلس گرایش اصولگرایی دارد، اما فامیل و قوم او که گرایش اصلاح‌طلب دارند، به او رأی می‌دهند و بالعکس. تعداد تک نماینده‌ها از تعداد لیست‌های کلان‌شهر‌های سیاسی بیشتر است. آن‌ها کار خود را به همان شیوه خواهند کرد، اما به صلاح ما است که حداقل از حوزه‌های سیاسی و کلان شهر‌ها تمرین انتخاباتی متفاوتی را انجام دهیم.»

این فعال سیاسی اصولگرا درباره احتمال ائتلاف علی لاریجانی و حسن روحانی در کارزار‌های انتخاباتی پیش رو، از مجلس تا ریاست جمهوری ۱۴۰۴، بیان کرد: «با اطلاع می‌گویم، این دو نفر در در یک کفه ترازو قرار نمی‌گیرند. من مجلس دهم در مجلس انتقادات تندی به آقای حسن روحانی داشتم و امروز هم دارم. با این وجود معتقدم اگر ورود آقای روحانی به عرصه انتخابات مجلس برای جلب مشارکت و تقویت جمهوریت نظام، کمک می‌کند، باید استقبال کرد. از هر کسی که زیر چتر نظام و قانون ورود کند، لیست بدهد، مشارکت را بالا ببرد و تنور انتخابات را گرم کند، استقبال می‌کنیم. اما حتی یک درصد هم احتمال نمی‌دهم که علی لاریجانی و حسن روحانی یک لیست مشترک بدهند».

وی اضافه کرد: «به این صورت نیست که علی لاریجانی و حسن روحانی یک یادداشت بدهند و لیست مشترکی شکل بگیرد، چون برخی از افرادی که با لاریجانی همراه هستند، مخالف اشتراک انتخاباتی با روحانی هستند، چون یک دنیا حرف در مورد آقای روحانی دارند و اگر ببینند که چنین اتفاقی قرار است رخ دهد، از لاریجانی فاصله می‌گیرند».

این نماینده ادوار مجلس درباره محمود احمدی‌نژاد و سید محمد خاتمی که یکی سکوت پیشه کرده و دیگری درخصوص مسائل جاری نظر و موضع دارد و تاثیراتی که اقای خاتمی می‌تواند در تقویت جمهوریت نظام داشته باشد، خاطرنشان کرد: «دعا می‌کنم محمود احمدی‌نژاد عاقبت بخیر شود، دعایی که برای خودم هم صدق می‌کند. در دوم خرداد با آقای علی‌اکبر ناطق نوری همراه بودم و ده‌ها مورد برای کمپین آقای ناطق سخنرانی کردم و در واقع در کمپین رقیب آقای خاتمی بودم، اما نگاه من همیشه به اقای خاتمی همراه با احترام بوده است».

وی ادامه داد: «در سال ۸۴ زمانی که مراسم تحلیف تمام شد، همه از جمله نمایندگان جریان اصلاح‌طلب دور آقای احمدی‌نژاد حلقه زدند و مشغول تبریک گفتن به رئیس جمهور جدید بودند. آقای خاتمی چند دقیقه‌ای آن وسط می‌چرخید و با تک و توک نمایندگان پراکنده حال و احوالی می‌کرد. من حواسم بود. تصور کنید ایشان حالا دیگر رئیس جمهور نیست. خب نگاه کردم دیدم خاتمی خیلی آرام از یکی از درب‌های سالن اصلی خروجی خارج شد. تجسم کنید شخصی به عنوان رئیس جمهور وارد مجلس شده و به فاصله ۱۵ تا بیست دقیقه به عنوان یک شخص عادی از درب مجلس خارج شود».

این فعال حزبی اصولگرا در تکمیل این خاطره اضافه کرد: «در واقع پروتکلی وجود دارد که وقتی رئیس قوه مجریه وارد مجلس یا از آن خارج می‌شود توسط چند نفر استقبال و بعد بدرقه می‌شود. خدا رحمت کند مرحوم احمد ناطق را، او را صدا کردم و به حکم عقل و اخلاق جناب سید محمد خاتمی را تا درب ماشین بدرقه کردیم. این حرکت اصلا برنامه‌ریزی نشده بود، احساس شخصی من بود که باید این کار را می‌کردم. حتی در حین سوار شدن با هم مزاح‌هایی کردیم و خندیدیم»…

امتیاز به این post
ری اکشن شما چیست ؟
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *