وعده وزارت بهداشت برای استخدام عملی نشد؛ «اضافه کاری اجباری» پرستاران برای جبران کمبود نیرو

دبیر اجرایی خانه پرستار از افزایش نارضایتی و اعتراض پرستاران خبر داد و گفت که وعده مقام‌های وزارت بهداشت برای استخدام پرستار با گذشت دو سال عملی نشده و در حال حاضر در بیمارستان‌های دولتی برای جبران کمبود نیرو، «پرستاران را به اضافه کاری اجباری» وادار می‌کنند.

در ماه‌های اخیر پرستاران در چند شهر ایران از جمله مشهد، قزوین و تهران در اعتراض به سختی شرایط کار، عدم تحقق وعده استخدام، و همچنین قوانین ناعادلانه تجمع اعتراضی برگزار کرده‌اند و گزارش‌هایی نیز از افزایش مهاجرت پرستاران از ایران منتشر شده است.

محمد شریفی مقدم، دبیر اجرایی خانه پرستار، روز شنبه ۲۲ مرداد ماه با بیان اینکه «کمبود پرستار» و «اضافه کار اجباری پرستاران» از دلایل اعتراضِ پرستاران طی ماه‌های اخیر است، افزود: « در ایران به دلیل کمبود پرستار بیش از آنچه باید از آن‌ها در بیمارستان‌ها کار می‌خواهند و به اجبار برای پرستاران اضافه کار تعیین می‌کنند.»

به گفته این مقام خانه پرستار در حالی که هر پرستار باید ۶ بیمار داشته باشد در حال حاضر در بیمارستان‌ها به طور متوسط هر پرستار باید به ۱۵ بیمار رسیدگی کند و طبیعی است که در چنین وضعیتی پرستار نمی‌تواند آن طور که باید وظیفه‌ خود را انجام دهد.

دبیر اجرایی خانه پرستار با تاکید بر اینکه «تعداد استاندارد نیروها در ارائه‌ خدمات صحیح بسیار مهم است»، گفت: «طبقِ استانداردهای حداقلی، به ازای هر هزار نفر، حداقل باید سه پرستار وجود داشته باشد که این تعداد در حال حاضر در ایران دو پرستار است و ما هنوز به کف استاندارد هم نرسیده‌ایم.»

آقای شریفی مقدم با تاکید بر اینکه اضافه‌کاری اجباری سبب نارضایتی و اعتراض پرستاران شده است، اضافه کرد که برخی پرستارها حتی اجازه‌ استفاده از مرخصیِ قانونی خود را هم ندارند در حالیکه بنابر قوانین پرستاران باید مدت کمتری در فضای بیمارستان بمانند.

به گفته دبیر اجرایی خانه پرستار، در حالی که پرستاران مجبور به انجام کارِ اضافی هستند، گاهی حتی کمتر از ساعات اضافه کار خود حقوق می‌گیرند.

محمد شریفی مقدم افزود: «پرستارانی داریم که ۱۰۰ ساعت کار می‌کنند و حقوق ۸۰ ساعت را می‌گیرند. ضمن اینکه نرخ این ساعات بسیار پایین است و مثلا در بیمارستان‌های دولتی بین ۱۶ تا ۲۰ هزار تومان پرداخت می‌کنند که این رقم برای کار سخت پرستاری بسیار کم است و حتی کارگرِ ساده هم با چنین مبلغی کار نمی‌‎کند و حتی همین مبلغ را گاهی ۵ تا ۶ ماه بعد به پرستاران پرداخت می‌کنند.

عدم تحقق وعده مقام‌های وزارت بهداشت در مورد «استخدام پرستار» نیز از جمله دیگر مواردی است که دبیر اجرایی خانه پرستار به آن اشاره کرد.

آقای شریفی مقدم گفت که «از آخرین استخدام وزارت بهداشت، بیش از دو سال می‌گذرد» و با وجود اینکه «هر سال تعدادی از پرستاران به خاطرِ بازنشستگی، ترک کار یا مهاجرت کم می‌شوند، وزارت بهداشت در این مدت استخدام رسمی پرستار نداشته است.

پیشتر یوسف رحیمی، عضو شورای عالی نظام پرستاری کشور، نیز روز ۲۰ فروردین‌ماه «تعداد پرستار به ازای هر تخت بیمارستانی» در ایران را در حال «۰.۸» اعلام کرد و گفت این در حالی است که «استاندارد در دنیا، به طور میانگین ۴ پرستار به ازای هر تخت است.»

محمد میرزابیگی، رئیس سازمان نظام پرستاری، نیز روز اول اردیبهشت هشدار داده بود که کشور «با کمبود بیش از صد هزار نیروی پرستاری» مواجه است.

منبع

امتیاز به این post
ری اکشن شما چیست ؟
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *