دانشمندان برای کاهش زیان ناشی از افزایش فزاینده زبالههای الکترونیکی دست به خلق یک نوع «برد مدار چاپی» (PCB) جدید زدهاند که در برخورد با آب تجزیه میشود و از بین میرود. این اولینباری است که از یک PCB زیستتجزیهپذیر و قابل بازیافت در طراحی قطعات الکترونیک مصرفی استفاده میشود.
به گزارش Tom’s Hardware، محققانی از دو شرکت Infineon و Jiva Materials برای خلق یک PCB تجزیهپذیر، بهجای فیبرهای بر پایه شیشه و ترکیبات شیمیایی از فیبرهای طبیعی استفاده کردهاند که بهصورت طبیعی قابل تجزیهاند. این فیبرها با نوعی پلیمر غیرسمی پوشانده میشوند که بهطور کامل در آب داغ قابل حل است و فرایند پوسش یا کمپوست فیبرهایی را امکانپذیر میکند که ساختار PCB را تشکیل دادهاند.
استفاده از این برد PCB جدید که با نام Soluboard شناخته میشود، افزون بر کاهش زبالههای الکترونیکی، به ما اجازه خواهد داد تا قطعات الکترونیکی را بازیافت کنیم. «اندریاس کوپ»، مدیر واحد مدیریت محصول در یکی از زیرشاخههای شرکت Infineon میگوید: «برای اولینبار از یک ماده PCB زیستتجزیهپذیر و قابل بازیافت در طراحی قطعات الکترونیک مصرفی و کاربردهای صنعتی استفاده میشود. این مهم، گامی بزرگ بهسمت آیندهای سبزتر است.»
این PCB جدید به کاهش تولید کربن هم کمک میکند
«جاناتان سوانستون»، مدیرعامل و همبنیانگذار Jiva Materials میگوید: «استفاده از فرایند بازیافت بر پایه آب میتواند نرخ بازدهی بازیابی فلزات ارزشمند را افزایش دهد. بهعلاوه، جایگزینی بردهای مدار چاپی FR-4 با Soluboard به کاهش 60 درصدی نشر کربن منجر میشود؛ بهطور دقیقتر بهازای هر متر PCB، حدود 10.5 کیلوگرم کربن و 620 گرم پلاستیک کمتری تولید میگردد.»
شرکت Infineon درحالحاضر همچنان مشغول آزمایش PCB در دستگاههای غیربحرانی است. این شرکت تاکنون سه طراحی PCB را معرفی کرده و با این فناوری مجموعاً 500 برد مدار چاپی ساخته است. بنابراین میتوان تخمین زد که مزیت تولید این 500 برد مدار چقدر بوده است.
Infineon امیدوار است که درنهایت بتواند تولید Soluboard را افزایش دهد و از آن در محصولات تجاری خود هم استفاده کند.
دیدگاهتان را بنویسید