خواص سدیم Sodium

سدیم عنصری است که بدن برای کارکرد مناسب و صحیحش به آن نیاز دارد. نمک نیز حاوی سدیم است.

عملکرد:

بدن از سدیم برای کنترل فشار خون و حجم خون استفاده می‌کند. بدن شما برای کارکرد مناسب و صحیح اعصاب و نیز عضلات به سدیم نیاز دارد.

منابع غذایی سدیم:

سدیم

سدیم به طور طبیعی در بیشتر غذاها یافت می‌شود. رایج ترین شکل سدیم به صورت سدیم کلرید است که با نام نمک شناخته شده است. شیر، چغندر و کرفس نیز حاوی سدیم هستند. آب نوشیدنی نیز حاوی سدیم است اما مقدار آن بستگی به منبع تامین آب دارد. سدیم همچنین ممکن است به بیشتر محصولات غذایی افزوده شود. برخی از این اشکال اضافه شده مونو سدیم گلوتامات (MSG) ، نیتریت سدیم ، سدیم ساخارین ، جوش شیرین ( بی کربنات سدیم ) و بنزوات سدیم است. گوشت‌های فرآوری شده، سبزیجات و سوپ‌های کنسروی نیز حاوی سدیم افزوده هستند. فست فودها نیز معمولا سدیم بسیار بالایی دارند.

عوارض جانبی سدیم:

مصرف زیاد سدیم در رژیم غذایی ممکن است به موارد زیر منجر شود:

  • افزایش فشار خون در برخی از افراد
  • افزایش تجمع جدی از مایع در افراد مبتلا به نارسایی احتقانی قلب، سیروز کبدی یا بیماری کلیوی

توصیه‌ها:

سدیم در رژیم غذایی بر اساس واحد میلی گرم اندازه گیری می‌شود. نمک سفره حاوی ۴۰ درصد سدیم است. یک قاشق چایخوری از نمک سفره حاوی ۲۳۰۰ میلی گرم سدیم می‌باشد. افراد بزرگسالی که دارای سلامتی کامل هستند باید مصرف سدیم خود را به ۲۳۰۰ میلی گرم در روز محدود نمایند. افرادی که مبتلا به فشار خون بالا هستند نباید بیش از ۱۵۰۰ میلی گرم سدیم در روز مصرف کنند. افراد مبتلا به نارسایی احتقانی قلب ، سیروز کبدی و بیماری‌های کلیوی ممکن است به مقادیر بسیار پایین تر نیاز داشته باشند. توصیه خاصی برای مصرف سدیم در نوزادان، کودکان و نوجوانان وجود ندارد. اما باید به خاطر داشته باشید که عادت‌های غذایی در طول دوران کودکی شکل می‌گیرد. به همین خاطر بهتر است از همان دوران، کودکان خود را به خوردن نمک زیاد عادت ندهیم.