قانونگذاران فورد و شریک باتری چینی را به خاطر کار اجباری به چالش می کشند

توافقنامه صدور مجوز بین فورد موتور و یک سازنده بزرگ باتری چینی توسط قانونگذاران جمهوری خواه مورد بررسی قرار گرفته است، آنها می گویند که می تواند یک خودروساز آمریکایی را متکی به شرکتی کند که با کار اجباری ارتباط دارد. در منطقه سین کیانگ چین.

در نامه‌ای که روز پنج‌شنبه به فورد ارسال شد، روسای کمیته منتخب مجلس نمایندگان در حزب کمونیست چین و کمیته راه‌ها و ابزارهای مجلس خواستار اطلاعات بیشتر درباره این توافق شدند، از جمله آنچه به گفته آنها طرحی از سوی فورد برای استخدام چند صد کارگر از چین در یک کارخانه باتری‌سازی جدید در میشیگان بود.

فورد در ماه فوریه اعلام کرد که قصد دارد این کارخانه 3.5 میلیارد دلاری را با استفاده از فناوری شرکت Contemporary Amperex Technology Ltd. معروف به CATL، بزرگترین سازنده باتری برای وسایل نقلیه الکتریکی در جهان، راه اندازی کند. CATL حدود یک سوم باتری خودروهای الکتریکی را در سطح جهان تولید می کند و جنرال موتورز، فولکس واگن، بی ام و، تسلا و دیگر خودروسازان بزرگ را تامین می کند.

فورد از این همکاری دفاع کرده و گفته است که به تنوع زنجیره تامین فورد کمک می‌کند و اجازه می‌دهد باتری‌ای که ارزان‌تر و بادوام‌تر از جایگزین‌های فعلی است، برای اولین بار به جای واردات در ایالات متحده ساخته شود.

اما قانونگذارانی که قبلاً از این توافق انتقاد کرده بودند، به شواهدی اشاره کردند که نشان می‌دهد CATL از مالکیت شرکتی که به تأسیس آن در سین‌کیانگ کمک کرده است، چشم پوشی نکرده است. شناسایی کرده است نقض سیستماتیک حقوق بشر

CATL در ماه مارس، پس از اعلام قراردادش با فورد، سهام خود را از این شرکت، شرکت صنایع لیتیوم سین کیانگ ژیکون، به صورت عمومی واگذار کرد. اما سهام توسط یک مشارکت سرمایه گذاری خریداری شد که در آن CATL بخشی از سهام را در اختیار داشت زمانی که تاسیس شد و همچنین الف مدیر سابق CATL سوابق شرکت نشان می دهد که در سایر شرکت های متعلق به سازنده باتری نقش رهبری دارد.

مایک گالاگر از ویسکانسین، رئیس کمیته منتخب، و جیسون اسمیت از میسوری، رئیس کمیته راه‌ها و وسایل، نوشتند که شرایط فروش “سوالات جدی در مورد اینکه آیا CATL در تلاش برای پنهان کردن ارتباط با کار اجباری است یا خیر” ایجاد می کند.

قانونگذاران با استناد به جزئیات توافقنامه مجوز فورد که در پرونده کمیته منتخب موجود است، همچنین از تعهد این خودروساز به استخدام چند صد کارگر چینی انتقاد کردند. به گفته قانونگذاران، کارمندان چینی تجهیزات CATL را تا حدود سال 2038 در کارخانه میشیگان راه اندازی و نگهداری خواهند کرد. فورد گفته است که انتظار می رود این کارخانه 2500 کارگر آمریکایی را استخدام کند.

آنها نوشتند: “فورد استدلال کرده است که این قرارداد هزاران شغل در آمریکا ایجاد می کند، “تعهدات فورد به پایداری و حقوق بشر” را بیشتر می کند و منجر به پیشرفت فناوری باتری در آمریکا می شود.” “اما اطلاعات جدید کشف شده سوالات جدی در مورد هر ادعا ایجاد می کند.”

تی آر رید، سخنگوی فورد، گفت که این شرکت در حال بررسی این نامه است و با حسن نیت پاسخ خواهد داد. او گفت که حقوق بشر برای نحوه تجارت فورد اساسی است و این خودروساز در ارزیابی چنین مسائلی کاملاً دقیق عمل می کند.

آقای رید گفت: «در مورد این پروژه حرف‌های افتضاح و ضمنی گفته شده است که نادرست است. در پایان روز، ما فکر می کنیم ایجاد 2500 شغل با درآمد خوب با سرمایه گذاری چند میلیاردی جدید در ایالات متحده برای فناوری بزرگی که ما در خودروهای برقی بزرگ به کار خواهیم بست، در همه جا خوب است.

CATL پس از انتشار پاسخ داد و گفت که هیچ رابطه حقوقی با شراکت سرمایه گذاری که شرکت سین کیانگ را خریده است، ندارد. بعداً اسنادی ارائه کرد که نشان می‌دهد شرکت تابعه مستقیماً سهام خود را در مشارکت سرمایه‌گذاری در سال 2019 فروخته است.

همکاری CATL با فورد می‌تواند برای صنعت خودروهای الکتریکی در ایالات متحده آمریکا باشد. منتقدان این توافق را a “اسب تروا” برای منافع چین و خواستار شد از بین بردن مشارکت. آنها می گویند اگر موفق شود، اتکا به فناوری چینی می تواند به یک هنجار برای صنعت خودروهای الکتریکی ایالات متحده تبدیل شود.

اریک گوردون، استادیار بالینی در دانشکده بازرگانی راس دانشگاه میشیگان، گفت: در نهایت، کنترل چین بر فناوری‌های کلیدی مانند باتری‌ها می‌تواند ایالات متحده را در موقعیت بسیار ضعیف‌تری قرار دهد.

او گفت: «حاشیه سود نصیب نوآورانی می‌شود که فناوری پیشرفته را ارائه می‌کنند، نه افرادی که پیچ گوشتی‌هایی دارند که فناوری پیشرفته را مونتاژ می‌کنند».

اما CATL و دیگر شرکت‌های چینی دارای فناوری باتری هستند که به راحتی از تامین‌کنندگان در ایالات متحده یا اروپا در دسترس نیست. کارخانه میشیگان اولین کارخانه ای در ایالات متحده خواهد بود که باتری های به اصطلاح LFP را تولید می کند که از لیتیوم، آهن و فسفات به عنوان مواد فعال اصلی خود استفاده می کند.

این باتری‌ها از باتری‌های لیتیوم، نیکل و منگنز که در حال حاضر توسط فورد و سایر خودروسازان استفاده می‌شود، سنگین‌تر هستند، اما ساخت آن‌ها ارزان‌تر و بادوام‌تر هستند و می‌توانند در برابر شارژهای متعدد بدون تخریب مقاومت کنند. آنها همچنین از نیکل یا کبالت، مواد باتری دیگر استفاده نمی کنند، که اغلب به روش های مخرب محیط زیست و گاهی اوقات با کار کودکان استخراج می شوند.

بدون پیشرفته‌ترین یا کم‌هزینه‌ترین باتری‌ها، خودروسازان آمریکایی می‌توانند از رقبای چینی مانند BYD که در حال پیشروی به اروپا و سایر بازارهای خارج از چین هستند، عقب بیفتند. آمریکایی‌ها همچنین ممکن است مجبور شوند برای خودروهای برقی و کامیون‌های بیشتری بپردازند، که فروش خودروهایی را که گازهای گلخانه‌ای منتشر نمی‌کنند کاهش می‌دهد.

یک باتری که سال گذشته توسط CATL رونمایی شد، صدها مایل مسافت رانندگی را پس از شارژ تنها 10 دقیقه ارائه می دهد.

اسکات کندی، کارشناس چین در مرکز مطالعات استراتژیک و بین‌المللی، گفت: «حقیقت سخت این است که چینی‌ها قمار بزرگی را روی خودروهای الکتریکی انجام دادند و بیش از یک تریلیون دلار چین و یارانه‌ها را در این صنعت پایین آوردند، و اتفاقاً قمار تمام شد.»

او افزود: “اگر تصمیم دارید با یک سازنده باتری بسیار بزرگ شریک نشوید، در واقع متعهد به تاخیر در انتقال انرژی ایالات متحده هستید.”

فورد قصد دارد از باتری‌های ساخته شده با فناوری CATL در نسخه‌های ارزان‌تر خودروهایی مانند پیکاپ موستانگ Mach-E و F-150 Lightning استفاده کند. ارزان‌ترین نسخه سدان مدل 3 تسلا با باتری LFP عرضه می‌شود که طبق گزارش‌های گسترده CATL آن را عرضه کرده است.

برای دهه‌ها، شرکت‌های غربی انحصار پیشرفته‌ترین فناوری‌های جهان را در اختیار داشتند و به دنبال دسترسی به بازار چین و در عین حال حفاظت از مالکیت معنوی خود بودند.

اما تسلط چین در باتری های خودروهای الکتریکی و همچنین در تولید پنل های خورشیدی و توربین های بادی، این پویایی را تغییر داده است. ایجاد کرده است یک معضل خاص برای دولت بایدن و دیگر دموکرات‌ها، که می‌خواهند اتکای کشور به چین را کاهش دهند، اما همچنین استدلال می‌کنند که ایالات متحده باید به سرعت به سمت منابع انرژی پاک‌تر برای کاهش تغییرات اقلیمی حرکت کند.

را خورشیدی و صنعت باتری خودروهای الکتریکی قرار گرفتن در معرض سین کیانگ وضعیت را پیچیده تر می کند. دولت بایدن دولت چین را به خاطر این اقدام محکوم کرده است نسل کشی و جنایت علیه بشریت در منطقه

ایالات متحده در سال گذشته ممنوعیت واردات محصولات به طور کامل یا جزئی در سین کیانگ ساخته شده است و می گوید شرکت های فعال در منطقه نمی توانند اطمینان حاصل کنند که تاسیسات آنها عاری از کار اجباری است.

در سال 2022، CATL و یک شریک یک شرکت پردازش لیتیوم به ثبت رساند در منطقه به نام شرکت صنایع لیتیوم سین‌کیانگ ژیکون، که برنامه‌هایی را برای تبدیل شدن به بزرگترین تولیدکننده کربنات لیتیوم، یک جزء کلیدی باتری در جهان، ترویج کرد.

طبق سوابقی که نیویورک تایمز از طریق Sayari Graph، یک ابزار نقشه برداری برای مالکیت شرکتی، بررسی کرده است، از طریق یک سری از شرکت های تابعه و روابط سهامداران، آن شرکت لیتیوم سین کیانگ با یک شرکت برق چینی، شرکت سهامی اپارات برق تبیان یا TBEA روابط مالی دارد. TBEA دارد به طور گسترده شرکت کرد در برنامه های به اصطلاح فقرزدایی و انتقال نیروی کار در سین کیانگ که ایالات متحده در نظر گرفته است نوعی کار اجباری

تصویر

یک کارخانه باتری CATL در حال ساخت در Ningde، چین، در سال 2021. این شرکت گفته است که هر گونه کار اجباری را در زنجیره تامین خود ممنوع می کند.اعتبار…کیلای شن برای نیویورک تایمز

در حالی که دولت چین استدلال می‌کند که برنامه‌های انتقال نیروی کار و فقرزدایی با هدف بهبود استانداردهای زندگی در منطقه انجام می‌شود، کارشناسان حقوق بشر می‌گویند که هدف آنها آرام کردن و تلقین به مردم است و اویغورها و سایر گروه‌های اقلیت آنجا نمی‌توانند بدون ترس از بازداشت یا مجازات به این برنامه‌ها نه بگویند.

در ماه دسامبر، CATL گفت تایمز که سهامدار اقلیت در شرکت سین کیانگ بود و هر گونه کار اجباری را در زنجیره تامین خود به شدت ممنوع کرد.

قانونگذاران جمهوری‌خواه همچنین نگرانی‌هایی را در مورد اینکه آیا باتری‌های ساخته شده در کارخانه فورد در میشیگان واجد شرایط دریافت اعتبار مالیاتی هستند که دولت بایدن به مصرف‌کنندگانی که خودروهای الکتریکی را به عنوان بخشی از قانون کاهش تورم می‌خرند، ارائه می‌دهد، ابراز داشتند.

این قانون «نهادهای خارجی نگران» – مانند شرکت‌هایی در چین، روسیه، ایران یا کره شمالی – را از بهره‌مندی از اعتبارات مالیاتی دولت منع می‌کند. اما از آنجایی که فورد مجوز فناوری CATL را برای کارخانه صادر می کند – به جای تشکیل یک سرمایه گذاری مشترک، همانطور که اغلب در مورد خودروسازان و تامین کنندگان باتری اتفاق افتاده است – باتری های ساخته شده در میشیگان ممکن است هنوز واجد شرایط این مشوق ها باشند.

دولت بایدن هنوز دقیقاً چگونگی اعمال محدودیت بر نهادهای خارجی را روشن نکرده است. اما مقامات فورد گفتند که در مورد کارخانه میشیگان با دولت صحبت کرده‌اند و مطمئن هستند که این تاسیسات واجد شرایط تمام مزایای قانون است.

آقای رید، سخنگوی فورد، گفت: «ما فکر می‌کنیم باتری‌های ساخته شده توسط کارگران آمریکایی در یک کارخانه آمریکایی که توسط شرکت تابعه یک شرکت آمریکایی اداره می‌شود، واجد شرایط هستند و باید واجد شرایط باشند.

منبع

امتیاز به این post
ری اکشن شما چیست ؟
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *