ملی مذهبی _ براساس اطلاعات منتشر شده در رسانه حقوقبشری «ههنگاو»، قوهقضاییه جمهوری اسلامی برای «صفا عائلی»، دایی «مهسا (ژینا) امینی»، حکم ۵ سال و ۴ ماه و ۱۷ روز حبس تعزیری را تایید کرده است. در گزارش ههنگاو همچنین آمده است که این عضو خانواده دادخواه امینی علاوهبر زندان، به مجازاتهای تکمیلی همچون دوسال منع خروج از کشور و نوشتن درباره نیروهای حکومتی که در جریان جنبش «زن، زندگی، آزادی» کشته شدهاند، محکوم است.
صفا عائلی روز سهشنبه ۱۴شهریور۱۴۰۲ و در آستانه نخستین سالگرد قتل حکومتی مهسا ژینا امینی، با یورش نیروهای اداره اطلاعات به منزل شخصی خود بازداشت شد. این بازداشت با خشونت فیزیکی همراه بود و ۴۲ روز به طول انجامید.
صفا عائلی روز ۲۵مهر۱۴۰۲ با قرار وثیقه یک میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومانی، موقتا تا پایان مراحل دادرسی از زندان مرکزی سنندج آزاد شد. او تنها عضو خانوادههای دادخواه نبود که در آستانه برگزاری مراسم سالگرد این جنبش که با قتل خواهرزاده ۲۲ سالهاش در بازداشت گشت ارشاد آغاز شده بود، بازداشت شد.
صفا عائلی، دایی ژینا مهسا امینی شهریورماه امسال با حمله مأموران امنیتی به منزلش دستگیر شد. او پس از ۴۲ با قید وثیقه تا پایان مراحل دادسری از زندان مرکزی سنندج آزاد شد.
این جوان ۳۰ ساله از سوی شعبه یک دادگاه انقلاب سقز، به اتهام “مشارکت در اجتماع و تبانی علیه امنیت داخلی”، “تبلیغ علیه نظام” و “اهانت به خامنهای” به تحمل ۵ سال و ۴ ماه و ۱۷ روز حبس تعزیری محکوم شده است.
ههنگاو همچنین میگوید اسنادی در اختیار دارد که تأیید میکند دایی ژینا مهسا امینی به دو سال منع خروج از کشور به عنوان مجازات تکمیلی نیز محکوم شده است.
برمبنای این گزارش، در حکم عائلی آمده است که او باید از ارتباط با خانواده کشتهشدگان اعتراضات “زن، زندگی، آزادی” اجتناب کند و “زندگینامه یکی از نیروهای سرکوبگر حکومتی که در جریان جنبش ژن ژیان ئازادی کشته شده” را بنویسد و فایل صوتی آن در یکی از شبکههای مجازی پرمخاطب شهرستان سقز منتشر کند.
سازمان حقوقبشری ههنگاو پیشتر گزارش کرده بود که شمار زیادی از خانوادههای دادخواه در آستانه ۲۵شهریور، مصادف با اولین سالگرد اعتراضات «زن، زندگی، آزادی» تهدید به سکوت شده و به ناچار اعلام کردند که از برگزاری مراسم سالگرد خودداری خواهند کرد.
این ارگان حقوقبشری درخصوص پرونده صفا عائلی نوشته است که شعبه یکم دادگاه انقلاب سقز به ریاست قاضی «جواد مصطفایی»، او را به اتهاماتی همچون «مشارکت در اجتماع و تبانی علیه امنیت داخلی»، «تبلیغ علیه نظام» و «اهانت به خامنهای»، مجموعا به تحمل ۱۵ ماه و ۱ روز حبس محکوم کرده که براساس قانون تجمیع جرائم، اشد مجازات، یعنی ۵ سال و ۴ ماه و ۱۷ روز از آن قابل اجراست.
براساس آنچه در گزارش ههنگاو آمده و با استناد به ماده ۷ قانون مجازات حبس تعزیری سال ۱۳۹۹، یک سوم از مجازات اشد به مدت ۳ سال برای آقای عائلی به تعلیق درآمده، اما این امر منوط شده است به عدم معاشرت با بازداشتشدگان سالگرد قتل حکومتی مهسا ژینا امینی در سقز، معرفی هر ماهه خود به اداره اطلاعات و همچنین گذراندن سه دوره تربیتی، اخلاقی و مذهبی.
صفا عائلی همچنین به نوشتن زندگینامه یکی از نیروهای سرکوبگر حکومتی که در جریان اعتراضات سراسری کشته شده، برداشت شخصی خود از زندگی او و ارائه آن در قالب مقاله به اجرای احکام و انتشار صوت در یکی از شکبههای مجازی پر مخاطب شهرستان سقز محکوم شده است.
دیدگاهتان را بنویسید